吉尔·库尔

瑞典演员吉尔·库尔[Jarl Kulle]
加入收藏已收藏

瑞典演员吉尔·库尔[Jarl Kulle]
出生日期:
1927年2月28日
去世日期:
1997年10月3日
编撰用户:
赵马非马
最近更新:
2013-11-13
人物热度:
3296 次关注

人物介绍

瑞典演员吉尔·库尔

概要

Jarl Kulle (27 February 1927 – 3 October 1997) was a Swedish filmstage actordirector,father of Maria Kulle.

He was born in the village of Truedstorp, Scania, Swedendied in Gregersboda, Sweden of bone cancer. Kulle was one of the leading Swedish stage actors of his generationoften appeared in TV productions, at the Royal Dramatic Theatre of Stockholm as well as in a number of films, several of these directed by Ingmar Bergman. Taking on many star parts of the classicalmodern repertory, appearing in contemporary TV dramamusicalsarmed with remarkable gifts for both comedy, romantic dramaslightly declamatory but controlled pathos, he was one of Sweden's most loved modern actors.

Selected filmography

Leva på 'Hoppet(1951)
Secrets of Women (1952)
Barabbas (1953)
Karin Månsdotter (1954)
Smiles of a Summer Night (1955)
Last Pair Out (1956)
Miss April (1958)
Sängkammartjuven (1959)
The Devil's Eye (1960)
Den kære familie (1962)
All These Women (1964)
Dear John (Käre John) (1964)
Rasmus på luffen (1981)
FannyAlexander (1982)
Babette's Feast (1987)
Herman (1990)
The Telegraphist (1993)

编辑     删除

年表


关系人物



相关附件


相关评论